Bond voor landpachters en eigen grondgebruikers

De BLHB is op zoek naar een voorzitter

De Bond van Landpachters (BLHB) is een vereniging en belangenbehartigingsorganisatie van en voor pachters. De BLHB houdt zich bezig met pacht, en alles wat pacht raakt of kan raken. In dat kader onderhoudt het bestuur van de BLHB, en in het bijzonder haar voorzitter, contacten in een breed netwerk. Het bestuur van de BLHB vergadert tien maal per jaar in Nijkerk.

Als voorzitter van de BLHB heb je affiniteit met pacht. Je bent in staat om op WO/HBO niveau te opereren. Als je bestuurlijke ervaring hebt is dat een voordeel. Vooral belangrijk is gevoel voor en inzicht in politiek bestuurlijke verhoudingen. Je bent een praktiserend agrarisch ondernemer die weet wat er in de sector gaande is.

Je hebt een strategische visie op ontwikkelingen in de landbouw. Je kan ideeën en meningen in heldere bewoordingen voor het voetlicht brengen. Samenwerking in een vereniging, bestuur en in het netwerk is voor jou geen probleem. Je weet dat verbinding en draagvlak belangrijk is om zaken voor elkaar te krijgen. Je kan goed werken in een spanningsveld waar het ook wel eens nodig is om hard te zijn op de zaak en toch zacht te blijven op de relatie. 

Dat oplossingen gevonden kunnen worden buiten de gebaande paden is voor jou geen taboe. Je weet anderen daarin ook mee te krijgen. 

Herken je je in het voorgaande en wil je reageren? Schrijf een brief of mail naar de secretaris van het bestuur J.A. Groeneveld, Vleierweg 3,7635 LL Lattrop-Breklenkamp. Ook als je iemand in je omgeving kent die aan het profiel voldoet (die dus in elk geval affiniteit heeft met pacht), horen we dat graag.

Voor meer informatie over de vacature neem gerust contact op met Hans Meijer 06-18317061 of Jeroen Groeneveld 06-53792284.